Makeup til fitness konkurrencer

Bodyfitness NC ’17

Fitness konkurrencer er efterhånden noget de fleste har hørt om. Det er nemlig en sport der er vokset eksplosivt indenfor de seneste år. Og jeg er så heldig at jeg har været med på sidelinjen med makeup fra det begyndte at blive så populært som det er i dag.

  • Jeg har stylet til mere end 10 konkurrencer
  • Jeg har lagt makeup på flere end 60 smukke atleter
  • Jeg har været med Det Danske Landshold i Sverige som deres makeupartist
  • Jeg har stylet mere end 50 medaljevindende atleter
Line og mig DM ’16
Bodyfitness DM ’17

Hvad er vigtigt for mig som makeupartist til en konkurrencemakeup?

 

– For mig er det vigtigt at bruge gode, solide, holdbare produkter. Til ansigtshuden bruger jeg produkter fra MAC til at give præcis den farve jeg ønsker – og i forhold til farvestyrken har jeg stor erfaring, da den hverken må blive for mørk eller for lys. Den skal passe til den tan der er lagt på atleten.

 

– Jeg anbefaler atleterne at få lavet single eyelash extensions op til en konkurrence, men har fuldt forståelse for at det er (endnu!) en dyr post op til konkurrencen – så mange vælger at få påsat et sæt kunstige vipper på dagen. Jeg har et par forskellige slags med, og ellers anbefales atleten selv at købe dem hun ønsker. Dog informerer jeg gerne om at de ikke må være for massive, da spotlightet kommer oppefra og ved for store vipper kastes der skygger ned på kinderne.

 

– Dommerne vurderer også atleten på om hun ser godt tilpas ud, og derfor lægger jeg meget sjældent contour på atleter. Og det er af den simple årsag at atleten hurtigt kan komme til at se udsultet og udmagret ud, da fedtprocenten i forvejen er meget lav. Jeg vælger derimod at komme godt med bronzer og blush på, så hun får godt med glød og liv i ansigtet og det har jeg fået meget gode tilbagemeldinger omkring.

 

– Øjnene skal være så lyse som muligt – samtidig med at der naturligvis lægges en klædelig makeup på atleten. Det er netop pga tidligere nævnte spotlight som kommer oppefra. De fleste med normalt placeret øjne, vil derfor få et meget mørkere look pga skygger og pga kraftige vipper. For mig er det vigtigt øjnene popper frem og giver glimt og opmærksomhed fremfor at de bliver trukket tilbage i mørke.

 

Altså kort fattet:

  • Gode produkter, fokus på max holdbarhed
  • Ansigtsfarven, skal have præcis den rigtige nuance
  • Vipperne, må ikke være for store/lange/tætte
  • Blush, godt med glød og liv til ansigtet
  • Øjenmakeup, lyst og livligt

 

Nedenfor kan i se et udpluk at de flotte atleter jeg har lagt konkurrencemakeup på og i flere tilfælde også stylet deres hår

 

Kredit til Only The Strongs, M. Ovesen Photography og Muscle.se for scenebillederne <3

 

Så skal du stille op til Newcomers, Danmarksmesterskaberne, De Nordiske Mesterskaber og er du under DBFF, DNFF, DFNA eller andre – så skriv endelig. Jeg lover dig du ikke vil fortryde 🙂
Priser kan ses HER

 

 

 

//Beauty by Bülow
– Push the limits